Uw betrouwbare bron voor historisch nieuws!

Gerard Reve, Nederlands bekendste relnicht, is vannacht opgepakt in Urk

Duizenden jongeren zijn gisteren naar Urk gekomen om Reve te horen voorlezen uit De avondklok. De avondklok is het langverwachte vervolg op Reve’s debuutroman De avonden. In het vervolg zoekt hoofdpersoon Frits opnieuw naar zingeving, terwijl hij nog steeds worstelt met verveling en sociaal isolement.

De fans van Reve hangen aanvankelijk muisstil aan de lippen van de op één na bekendste Nederlandse naoorlogse schrijver. Maar bij de laatste plotwending gaat het volledig mis. Alle problemen van hoofdpersoon Frits blijken veroorzaakt door een geheimzinnig virus en een daaropvolgende lockdown. Het scenario is zelfs voor de meest fanatieke fans van Reve te bizar en onrealistisch. Als opbouwende kritiek mompelt een jonge fan voorzichtig en weloverwogen: “Weg met de lockdown.”

Reve, die bekend staat om zijn opvliegende karakter, is hier niet van gediend. Met zijn drie geliefden valt hij de verbijsterde menigte aan. Pas als de mobiele eenheid de schrijver arresteert keert de rust terug in het schilderachtige vissersdorpje. Een woordvoerder van de snelrechtbank in Urk heeft vanochtend bevestigd dat Matroos Vos, Teigetje en Woelrat inmiddels zijn vrijgelaten. Reve blijft vooralsnog in hechtenis, omdat hij op sociale media vooraf al had aangekondigd schone gereformeerde jongens te gaan martelen.

1 reactie op “Gerard Reve, Nederlands bekendste relnicht, is vannacht opgepakt in Urk”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top